Den stora belöningen

 

Hitta båten och få belöningen!

 

Segelbåten som smet till havs

På Yacht Center Orust i Henån är man nu igång att utveckla också ett Sail Center.

Man skulle kunna säga att man börjat från grunden, eller om man som jag är lagd åt det kritiskt granskande hållet, i det lilla. Första investeringen bestod i att införskaffa ett antal radiostyrda segelbåtar av typen RC 65.

 

Magnus Kullberg som tillsammans med sin segelkunniga och utbildade segelskollärare Doreen Ranisch är drivande i denna nya satsning i Henån berättar: ”Vårt mål är att ytterligare utveckla Henån som centralort på västkusten för segelbåtar och seglingsupplevelser.

 

Till sommaren skall vi kunna erbjuda alla att prova på segling här i Henån i allt från Trissjollar till stora båtar”.

Ja men leksaksbåtar som man styr från bryggan? Mycket arg blick från Magnus. ”Jag har seglat allt från jolle till ett antal Atlantseglingar och jag kan garantera dig detta är en stor seglingsupplevelse ”. Men så stor kan den väl ändå inte vara? Magnus fortsätter nu nästan upprörd. ”Tanken är att vi skall arrangera all slags segling här i Henån och möjligheter till kappsegling med dessa radiostyrda segelbåtar”.

 

Får erkänna att för mig som inte är road av ”orkanens alla jävlar” till havs, som Evert skaldade, låter det ganska lockande att stå på bryggan och slå på vindskiften på en stentuff krys, men det håller jag för mig själv.

 

Den stora belöningen

I stället frågar jag om det som fört mig till Henån. Hur var det nu med båten som längtade till havs och lämnade viken i Henån?

 

Magnus igen. ”Jag fick en genialisk idé helt enkelt. Vi borde marknadsföra de kommande Segelbåtsdagarna på ett traditionellt men ändå modernt sätt. Tänkte på gamla tiders effektiva kommunikationssätt över haven nämligen flaskpost. Vad vore då bättre än att sända ut en av våra små segelbåtar på havet med budskapet om detta evenemang.

 

Nu utlyser vi en belöning för den som hittar båten, oavsett var i världen, fri resa till Henån till den 28 och 29 maj och ett Wildcard till finalen i tävlingarna under helgen.

 

Dessutom överlämnar vi styrenheten till den lyckliga upphittaren som får segla vidare med sin belöning.

 

Imponerande

Med ett förflutet som reklamare måste jag tillstå att jag blir imponerad, viken genial marknadsföringsidé. Magnus blir tvungen att ta en promenad och jag småpratar med Doreen. ”Vilken kväll det var säger hon, sjösättning med dop och traditionsenlig champagne och sedan premiärsegling. Samtidigt börjar mörkret lägga sig i viken. Magnus som är en social skäl börjar prata med några båtintresserade hamnbesökare och plötsligt är båten bara borta”!

Jag beslutar mig för att inte ställa fler frågor runt detta, kan bara konstatera att längtan till havet är stor även för små båtar.

 

Yacht Center Orust bekräftar dock att belöningen kvarstår, om man kommer med båten till SEGELBÅTSDAGARNA i Henån den 28 och 29 maj. Dock en reservation, om båten hittas i Östersjön gäller den fria resan till SEGELBÅTSDAGARNA i Gustavsberg samma helg.

 

Här skepparen Magnus Kullberg som lyckligtvis inte försvann med båten.

Copyright © All Rights Reserved